Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Fokus på utbildningsutveckling, livslångt lärande och kvalitetssäkring för utbildningsnämnden*

Helena Sandberg, forskare/lektor i medie- och kommunikationsvetenskap vid Lunds universitet undervisar om reklam och medier för studenter på grundkursen i MKV.

Utbildningsnämndens verksamhetsplan för 2022 är nu beslutad. Den har fokus på fyra områden och nytt för i år är att den har ett visions- och idédokument som ska vara en ledstjärna för utvecklingen av vår utbildning de närmaste åren.

Processen med att ta fram planen har varit annorlunda denna gång och startade redan i november förra året med en workshop med nämndens ledamöter där vicerektorerna Ann-Kristin Wallengren och Kristina Eneroth också deltog.

Tillsammans landade vi en plan som fokuserar på fyra övergripande områden: 1) visions- och idédokument, 2) utbildningsutveckling, 3) livslångt lärande och breddad rekrytering samt 4) kvalitetssäkringsarbete. Inom varje område finns mer specifika aktiviteter och projekt, till exempel: arbete med mikromeriter, en experimentverkstad för nya kurser och stöd till fakultetsövergripande diskussioner och erfarenhetsutbyten avseende kvalitetssäkringsarbetet.

Jag skulle framför allt vilja lyfta det första området, ett visions-och idédokument, som när det är framarbetat kommer att fungera som en ledstjärna för det framtida arbetet med vår utbildning på Lunds universitet. Visions- och idédokumentet kommer att beröra områden som pedagogik, digitalisering, livslångt lärande och internationalisering. Det kommer också att bygga vidare på de erfarenheter som har dragits från Covid-19-pandemin.

Både jag och Ann-Kristin Wallengren har saknat en tydlig vision som kan vara vägledande för vårt arbete med Lunds universitets utbildningsutveckling och ser mycket fram emot detta arbete!

/Lena Eskilsson

Läs mer

Utbildningsnämndens verksamhetsplan ligger på utbildningsnämndens webbsida | Medarbetarwebben


Denna text ingår i LU-nytt 3-2022

Foto på Lena Eskilsson. Fotograf: Charlotte Carlberg Bärg.

Lena Eskilsson, prorektor

E-post: lena [dot] eskilsson [at] rektor [dot] lu [dot] se (lena[dot]eskilsson[at]rektor[dot]lu[dot]se)
Telefon: 046-222 70 05

Prorektors sekreterare Wiveca Ericsson

E-post: wiveca [dot] ericsson [at] rektor [dot] lu [dot] se (wiveca[dot]ericsson[at]rektor[dot]lu[dot]se)
Telefon: 046-222 70 03