Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Utveckling av framtidens ledarskap

Personer som står och diskuterar framfrö en whiteboard.

Under hösten kommer jag att fördjupa mig i framtidens ledarskap. Chefer och ledare har redan idag goda möjligheter till utveckling. Samtidigt är jag övertygad om att vi kan vässa oss ytterligare och bli ännu bättre på att rusta dagens och framtidens ledare.

Vi gör mycket som är bra på Lunds universitet. Det finns bland annat fina ledarskapsutbildningar och vi håller på att utveckla ett chefsforum och en chefsplattform. Det är framförallt Cecilia Agrell och Kristian Bergén på sektionen HR som arbetar med ledarskapsfrågorna och jag vill passa på att tacka alla de personer som på olika sätt arbetar med att stärka chefers och ledares möjligheter.
Vi som är ledare har en avgörande roll för arbetsmiljön och för möjligheterna att skapa forskning, undervisning och samverkan av hög kvalitet. Vi har ett stort ansvar som kräver ett kvalificerat stöd men också en hög beredskap och kontinuerlig möjlighet till utveckling.

Under hösten kommer jag därför att dra i gång en utredning som syftar till att ge förslag på vad Lunds universitet ska erbjuda för utbildningar och utvecklingsmöjligheter för chefer och ledare. Maria Flores som till vardags jobbar på avdelningen för uppdragsutbildning kommer att leda projektet - och det är jag verkligen glad för. Jag kommer att återkomma till hur det går längre fram.

/ Jimmie Kristensson

Läs mer:


Denna text är publicerad i LU-nytt nr 3 - 2021

Foto på Jimmie Krsitensson.

Jimmie Kristensson, vicerektor

E-post:
jimmie [dot] kristensson [at] rektor [dot] lu [dot] se (jimmie[dot]kristensson[at]rektor[dot]lu[dot]se)

Telefon: 046- 222 19 74

Vicerektorernas sekreterare Gerd Hawaleska

E-post:
gerd [dot] hawaleska [at] rektor [dot] lu [dot] se (gerd[dot]hawaleska[at]rektor[dot]lu[dot]se)

Telefon: 046-222 38 95