Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

100 studenter deltog i idétävlingen med temat ”Utbildningens framtid"

Foto från Venturelabs heldagar.

Många studenter vid Lunds universitet är nyfikna på startups och innovation. För att ge fler möjligheten att testa på idéutveckling anordnar VentureLab by Lund University varje år Lund Innovation Challenge.

Under helgen 19–21 november deltog omkring 100 studenter från hela universitetet i den 48 timmar långa idétävlingen med temat ”Utbildningens framtid”. De delades upp i lag och utmaningen var att komma på en affärsidé under den korta tiden.

Branschexperter bidrog med sin kunskap genom workshops och coaching, som studenterna deltog i. I slutet av helgen fick samtliga lag presentera sina affärsidéer i form av en pitch inför en jury av innovationsexperter.

Tre vinnande lag vann priser i tre olika kategorier ”Best business opportunity”, ”Best creative solution” och ”Best ready to go”.

Best business opportunity

Foto på vinnarna i Mentudoor.

Mentudoor - ett nätverk som uppmuntrar personlig utveckling och kunskapsdelning för handledare, mentorer och elever.

Teamet bestod av Rafae Ahmad, Lisalot Krans, Lum Rexha, Francesco Faggella, Marine Hakobyan och Guillaume Decombe och tillsammans vann de en exklusiv endagsidésprint med Sonys innovationsexperter, som kommer att hjälpa till att definiera idén och affärsmöjligheterna.

Best creative solution

Foto på vinnarna i Myü.

MYÜ - en interaktiv, röstassisterad AI-följeslagare som ger utbildning i emotionell intelligens.

Teamet bestod av Antonia Jacob, Naftali Ben Tziyon, Clarissa Sastrawidjaya och Vincent Markus Yik Hei och tillsammans vann de en inspirationsresa till Stockholm där de kommer att vara en del av Kulturbryggans acceleratorprogram.

Best ready to go

Foto på vinnarna i digistorm.

Digistorm - ett engagerande digitalt mindmapping-verktyg.

Teamet bestod av Martin Pella, Zhibin Xiao, Alice Peterson och Linnea Thijssen och tillsammans vann de en plats i VentureLabs inkubator där de kan utveckla sin idé.

Genom Lund Innovation Challenge hoppas VentureLab by Lund University att fler studenter ska känna sig bekväma att komma på idéer och lösningar på problem i deras vardag, och lära sig verktygen för att utveckla idén till något mer.

Read more about: VentureLab by Lund University