Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Ansökan för vårens kurser i högskolepedagogisk utbildning är öppen

Två kvinnor och en man sitter och diskuterar.

För dig som undervisar och vill utvecklas i ditt lärande finns nu möjligheten att ansöka till vårens kurser i högskolepedagogisk utbildning. Sista anmälningsdag är 28 november 2023.

Kurserna ges av Avdelningen för högskolepedagogisk utveckling. De vänder sig till dig som undervisar vid Lunds universitet och vill få möjlighet till tillsvidareanställning som lärare, behörighet som handledare för doktorander eller vill utvecklas i ditt lärande.

För att ha möjlighet till tillsvidareanställning som lärare vid universitetet behöver du ha minst fem veckors högskolepedagogisk utbildning. I vårt kursutbud motsvaras det av följande två kurser:

  • Lärarrollen i högre utbildning/Teaching and learning in higher education
  • Kursansvar i högre utbildning/Course design in higher education

Undervisande doktorander förväntas ta minst den första av dessa.

För att få handleda doktorander krävs handledarutbildning. I vårt utbud motsvaras det av kursen:

  • Forskarhandledning/Doctoral supervision

Inom vårt behörighetsgivande kursutbud hittar du även flera andra kurser du kan gå för att utvecklas som lärare. Nytt för i år är kurserna: Projektkurs - Pedagogisk utveckling i högre utbildning och Integrating Sustainability Competencies in Curriculum (ISCC.

Läs mer och ansök här. Kurser våren 2024 | Avdelningen för högskolepedagogisk utveckling (lu.se)