Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Bli bättre på att presentera din forskning och delta i årets Forskar Grand Prix

Förra årets vinnare.
Förra årets vinnare av Grand Prix, Sofie Mohlin, docent vid Institutionen för kliniska vetenskaper, Lund. Foto Bodil Malmström.

Vill du bli bättre på att summera det som är viktigt i din forskning och få hjälp och stöd att presentera dina resultat? Då kanske du vill vara med i årets Forskar Grand Prix. Det är en tävling där du presenterar din forskning på ett så lättillgängligt och engagerande sätt som möjligt – på endast fyra minuter. Den forskare som vinner i universitetets deltävling går vidare till en nationell final i Stockholm i november.

Om du anmäler dig till deltävlingen får du möjlighet att:

  • Få individuell coachning i presentationsteknik
  • Möjlighet att stå på scen och presentera inför en publik
  • Övning i att själv summera vad som är viktigast och mest intressant inom just din forskning – färdigheter som kan användas i andra sammanhang som konferenser, seminarier och pitching till finansiärer.

I år kommer tävlingen att genomföras tisdag 1 oktober på Helsingborgs stadsteater, framför en publik av cirka 600 gymnasieelever. Individuell coachning kommer att ges under augusti och september månad med ett uppstartsmöte i juni.

Du kan presentera både på svenska och engelska, beroende på vilket språk du känner dig mest bekväm med.

Så här säger Sofie Mohlin, docent vid Institutionen för kliniska vetenskaper, Lund, som vann den nationella Forskar Grand Prix tävlingen 2023, om att delta:

– Det är inte ovanligt att akademin ses som otillgänglig och tråkig, och eftersom jag verkligen älskar mitt jobb, vill jag ändra på den bilden. För egen del är det dessutom viktigt att stereotypen för hur en forskare ser ut och beter sig suddas ut, till exempel genom att visa att även en kvinna med två barn, och helt utan akademisk bakgrund, kan leda en egen forskargrupp.

Läs mer om tävlingen och ta del av intervjuer med Sofie Mohlin på lu.se

Om du tycker att detta låter intressant kan du anmäla intresse till noomi [dot] egan [at] fsi [dot] lu [dot] se senast 3 maj.