Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Delta under LU Open Science Days den 20-21 november

Exteriör av universitetsbiblioteket.

Varför ska vi engagera oss i öppen vetenskap och hur? Vilka är fördelarna och utmaningarna? Öppen vetenskap har en ökad betydelse i forskarsamhället för att underlätta dialogen mellan akademi och samhälle.

Öppen vetenskap möjliggör tvärvetenskaplig forskning, ökar transparensen, reproducerbarheten och stärker i slutändan grunden för forskningsintegriteten. Delta den 20 och 21 november och lyssna på inspirerande samtal och diskussioner med kollegor från universitetet och ta del av deras erfarenheter av öppen vetenskap.

Sessionerna kommer att beröra utbildning om öppen vetenskap, principer för öppen vetenskap, vilken infrastruktur som används och behövs inom universitetet, och olika sätt att tillämpa open science. Konferensen är en möjlighet att utbyta idéer och erfarenheter, samt diskutera vad öppen vetenskap innebär för LU och framtidens forskning.

Evenemanget arrangeras av LU Open Science Champions, en grupp som inrättades av universitetet i januari 2023 med uppgiften att främja ökad kunskap och medvetenhet om öppen vetenskap vid Lunds universitet.

Var och när: lunch-till-lunch-evenemang den 20-21 november, Palestra, Paradisgatan 4, Lund.

För vem: alla forskare och doktorander men även för dig som arbetar med forskarstöd.

Läs mer: LU Open Science Days – Program and registration – The Open Science Notice Board

Registrera dig: Register for LU Open Science Days | Lund University Library