Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Diskussion om aktuella klimatförändringar och workshopserie om de globala målen

White clouds and blue sky. In the right corner the IPCC report. Photocollage.

Den 16 september arrangeras ett seminarium om extrema väderförhållanden. En panel kommer att diskutera resultaten från IPCC-rapporten i förhållande till sommarens extrema väderhändelser och framtida konsekvenser för forskning och samhället. Under hösten fortsätter också workshopsserien om de globala målen.

Den senaste IPCC-rapporten, extrema väderhändelser och konsekvenser för samhället

Seminarium om klimatförändringar och IPCC: s roll, med prof. Markku Rummukainen och prof. Deliang Chen. Paneldeltagare diskuterar resultaten från IPCC-rapporten i förhållande till sommarens extrema väderhändelser och framtida konsekvenser för forskning och samhället. Seminariet arrangeras av de strategiska forskningsområdena BECC och MERGE, tillsammans med det tematiska samarbetsinitiativet LU Land.

Var och när: 16 september, klockan 13:00 till 15:00, on-line

Målgrupp: Seminariet riktar sig främst till forskare, studenter och berörda samhällsaktörer, men även andra klimatintresserade är välkomna att delta.

Läs mer och anmäl dig på Hållbarhetsforums webbplats (på engelska)

Workshopserie om FN:s globala mål

De strategiska forskningsområdena, i samarbete med Hållbarhetsforum, arrangerar under 2021 en serie av workshops med fokus på globala målen. Målet är att utöka kapaciteten för hållbarhetsrelaterad forskning och samverkan, utbyta erfarenheter och stärka samarbetet mellan olika forskningsområden. Alla forskare, doktorander och forskningskoordinatorer vid universitetet är välkomna att delta.

Läs om teman och kommande workshops på Hållbarhetsforums webbplats:

Samlade nyheter om hållbarhet från Lunds universitet

Vill du ha de senaste nyheterna om hållbarhetsrelaterad forskning på Lunds universitet? Varje månad skickar Hållbarhetsforum ett nyhetsbrev med forskningsnyheter och event om hållbarhet på Lunds universitet.

Prenumerera på Hållbarhetsforums nyhetsbrev.