Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Förlängning av projektet Edulab - experimentverkstad

AI-genrerad bild av ett provrör och en bok.

Universitetet förlänger projektet Edulab – experimentverkstad med ett år för att möta framtidens utbildningsutmaningar.

Edulab experimentverkstad upprättades 2022 för att snabbt kunna ta fram nya kurser och utbildningar med särskilt fokus på livslångt lärande. Initiativet var ett svar på dagens snabbrörliga värld där behovet av nya kompetenser och tvärvetenskapliga infallsvinklar blir allt mer påtagligt för att hantera komplexa utbildningsfrågor.

EduLab skapar en plattform för idéer, informationsutbyten, och samarbeten över fakultetsgränser som ska stödja nyskapande kursutveckling. Projektet har framgångsrikt bidragit till förnyelse av utbildningsutbudet och hanterat administrativa hinder.

Enligt förslaget kommer projektet att förlängas till den 31 december 2024, och den nuvarande projektledaren, universitetslektor Mikael Sundström fortsätter. Målet är även att senast den 31 december 2024 presentera en framtida lösning för hantering av tvärvetenskapliga satsningar och tillfälliga anslag, samt föreslå vägar för att synkronisera och förbättra universitetets in- och omvärldsanalys.

För att genomföra projektet tilldelas EduLab - experimentverkstad 950 000 kronor i gemensamma medel. 

Se en 3 minutersvideo om vad EduLab kan erbjuda.

Läs mer: