Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

LU får två nya museichefer för Skissernas och Historiska museet

porträtt bild på Annie Lindberg och Christian Mühlenbock.

Universitetets två museer, Skissernas Museum och Historiska Museet har båda fått nya chefer, Annie Lindberg och Christian Mühlenbock.

På Skissernas har Annie Lindberg tillträtt sen den 1 oktober, med en sexårig mandatperiod. Hon har redan varit tillförordnad på tjänsten i tre år efter att Patrick Amsellem slutade. Annie Lindberg ser fram emot att fortsätta utveckla museet och göra det till en öppen och inkluderande plats med fokus på kreativ process och konst i offentliga rum.

Samtidigt utses Christian Mühlenbock till museichef för Historiska Museet från och med den 1 december 2023. Christian Mühlenbock, har erfarenhet som arkeolog och tidigare museichef. Han betonar museets viktiga roll för utbildning och forskning.

Båda utnämningarna representerar steg framåt för museerna, och Lunds universitet välkomnar Annie Lindberg och Christian Mühlenbock till deras nya roller med förväntan om positiva bidrag inom konst och historia.

Läs mer:

En längre artikel med dessa nya chefer kommer i nästa LUM som kommer den 26 oktober.