Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Lunchvisning av utställningen ”arkitektur skulptur” – Sigurd Lewerentz, Petra Gipp 6, 7 och 8 september

Modell till tvillingkapellen, Östra kyrkogården, Malmö. Foto_ Johan Persson .jpg

Nu erbjuds nya personalvisningar av vårens och sommarens stora utställning på Skissernas Museum som uppmärksammar arkitekten Sigurd Lewerentz (1885–1975) och några av hans mest berömda verk.

De projekt som presenteras i utställningen – Östra kyrkogården med kapellen och blomsterkiosken i Malmö (1916–1975) och Malmö Stadsteater (1927–1944) samt Sankt Petri kyrka i Klippan (1962–1966) – sträcker sig över en tid på nästan sextio år med skiftande arkitekturideal och stora samhällsförändringar. Genom ritningar, modeller och föremål samt arkivmaterial, fotografier och filmklipp får vi ta del av Lewerentz idéer kring byggnads- och kyrkogårdskonst.

Nu välkomnar Skissernas Museum alla anställda vid Lunds universitet till en lunchvisning (ca 30 min) av utställningen.

Lunchvisningar (cirka 30 minuter)

Onsdag 6 september klockan: 12.00-12.30 på svenska
Torsdag 7 september klockan: 12.00-12.30 på svenska
Fredag 8 september klockan: 12.00-12.30 på engelska

Boka biljett till eventet, kostnadsfritt.

Begränsat antal platser. Fri entré mot uppvisande av LU-kort. Visningen börjar på utsatt klockslag. Tänk på att komma i god tid så att du hinner checka in och hitta rätt.

Redan 1968 presenterade museet, som första institution i Sverige, en utställning om Lewerentz verk. Intresset för Lewerentz har sedan dess ständigt ökat, inte minst internationellt. Idag räknas han som en av 1900-talets främsta arkitekter, och hans verk fortsätter att inspirera nya generationer. Ett exempel är arkitekten och konstnären Petra Gipp, som till utställningen har skapat ett nytt skulpturalt verk, en arkitektonisk undersökning av Lewerentz värld.

Kombinera gärna ditt besök med en lunch på museets restaurang På Skissernas. Vi rekommenderar att du bokar bord.

Utställningen visas till och med 10 september. Läs mer om utställningen: Arkitektur skulptur – Skissernas Museum