Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Rådsprofessurer till två forskare vid Lunds universitet

Charlotte Ling och Malin Parmar. Foto: Kennet Ruona.

Vetenskapsrådet har infört ett nytt rådsprofessorsprogram. Forskarna Charlotte Ling och Malin Parmar har beviljats bidrag med 50 miljoner kronor var över 10 år.

Syftet med rådsprofessorprogrammet är att skapa förutsättningar för de mest framstående forskarna att bedriva långsiktig, nydanande forskning med stor potential att åstadkomma vetenskapliga genombrott.

Professorerna Charlotte Ling och Malin Parmar är etablerade forskare med framgångsrika forskargrupper inom sina respektive forskningsområden epigenetik och stamcellsbiologi.

Projekttitel Malin Parmar: Cellterapi för Parkinsons sjukdom - nya koncept och framtida behandlingar

Projekttitel Charlotte Ling: Epigenetik för framtida individanpassade terapier för typ 2-diabetes

Läs mer om Malin Parmar och Charlotte Lings rådsprofessurer


Totalt beviljade Vetenskapsrådet 147 miljoner kronor till tre forskare inom ramen för Rådsprofessorsprogrammet inom medicin och hälsa för åren 2021-2030

Vid sidan av Charlotte Ling och Malin Parmar vid Lunds universitet har Christian Broberger vid Stockholms universitet beviljats bidrag för Rådsprofessor.

Läs mer om Rådsprofessorsprogrammet på VR:s webbplats