Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Ska du hålla en konferenspresentation på engelska?

Keyboard with the text sign English. Mostphotos.

Ska du presentera på engelska under en konferens eller ett seminarium och är osäker på om din engelska är tillräckligt bra? Nu kan du gå en kurs helt gratis i hur du förbättrar din engelska där du också får chansen att testa din presentation på proffs.

Engelska sektionen på Språk- och Litteraturcentrum kan nu erbjuda en kurs i “Spoken English for Conference Presentations” (SECP), speciellt avsedd för forskande personal (doktorander, lektorer, professorer, post-docs, och andra) som behöver presentera sin forskning på internationella konferenser.

Under två seminarier och en övningskonferens får deltagarna arbeta med sin presentation och öva på att presentera för publik, med återkoppling från läraren om både språk och framförande.

Mer information om kursen och hur man ansöker kan hittas på Kompetensportalen: English: Spoken English for Conference Presentations (lu.se).

Deadline är 31 oktober. Under höstterminen 2022 är kursen subventionerad av universitet och därmed gratis för deltagarna.

Det finns också några platser kvar på kursen i “Written English for Scholarly Publication” (WESP). Deadline är 28 september, men sena ansökningar mottages i mån av plats.