Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Tävling: Framtidens innovationer 2023

illustration av en hand som håller ett hus.

Sex vinnare kommer att dela på en halv miljon kronor och få stöd för att driva sina projekt framåt. Medarbetare och studenter från alla discipliner är välkomna att inkomma med idéer.

Vår värld står inför stora utmaningar. Efterfrågan på innovativa lösningar är stor. Vi söker särskilt innovativa idéer som kan ha en stor positiv effekt på miljön eller samhället. Kanske kan din idé göra skillnad?

Priset för Framtidens Innovationer har delats ut tillsammans med Sparbanken Skåne sedan 2017. Tävlingen är öppen för alla anställda och studenter vid Lunds universitet och vi välkomnar idéer och projekt inom samtliga discipliner.

Gränsen för vad som fortfarande bara räknas som en idé är inte knivskarp – men den ska inte ha realiserats och du ska inte ha tjänat pengar på den ännu. Kanske kopplar idén till lovande forskningsresultat, kanske en lösning på ett problem som du funderat på eller jobbat med ett tag. Lovande idéer i tidigt skede har också en chans att vinna, så lämna inte dina idéer för framtida innovationer i byrålådan!

Skicka in din ansökan till LU Innovation senast den 4:e oktober! Priset delas ut den 7:e november.

Läs mer om priset och hur du kan delta: Tävling: Framtidens innovationer | Lunds universitets innovationsverksamhet