Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Se bilder från Årshögtiden den 26 januari

Rektor Erik Renström står i talarstolen.

Den 26 januari firade Lunds universitet sin årshögtid med en högtidlig ceremoni inför en fullsatt universitetsaula. Lunds universitets första hedersledamot installerades och universitetets guldmedalj delades ut.

Många ville komma och delta i det högtidliga firandet med välkända pristagare och hyllningar. den nyblivna nobelpristagaren Anne L’Huillier överraskade de närvarande efter att hon mottagit sin guldmedalj. Hon tackade och berättade hur glad hon var att få den här uppskattningen av det egna universitetet och att hon i sin tur ville lämna över en medalj till Lunds universitet. Hon överlämnade en kopia av sin egen Nobelmedalj till Erik Renström och sa att hon hoppades att den skulle bli starten på en samling av liknande medaljer på LU.

Foto på Erik Renström som tar Ingvar Carlsson i hand.

Lunds universitets första hedersledamot, före detta statsminister Ingvar Carlsson, installerades av rektor Erik Renström. Universitetet vill med detta hedra en lundaalumn som gjort enastående insatser för vårt land. 

Ambassadör Jonas Hafström skskar hand med Erik Renström.

Ambassadör Jonas Hafström tilldelades Lunds universitets guldmedalj för det stora engagemang han som ordförande för Universitetsstyrelsen 2015–2023 har visat för alla sidor av Lunds universitet och dess studentliv.

Erik Renström skakar hand med Professor Anne L’Huillier.

Professor Anne L’Huillier tilldelades Lunds universitets guldmedalj för att hedra en forskare som på ett enastående sätt bidragit till att stärka Lunds universitets världsledande forskning. Anne L’Huillier passade på att ge tillbaka en guldmedalj till universiteten då hon lämnade över en kopia av sin Nobelmedalj till rektor Erik Renström. 

Rektor Erik Renström skakar hand med Anna Sjösten.

Förvaltningschef Susanne Kristensson och rektor Erik Renström delade ut Lunds universitets administrativa pris till HR-specialist Anna Sjösten, Sektionen HR. Hon prisas för sitt engagemang med det systematiska arbetsmiljösamarbetet. 

rik Renström skakar hand med Johan Tejler.

Förvaltningschef Susanne Kristensson och rektor Erik Renström delade ut Lunds universitets administrativa pris till arbetsmiljösamordnare Johan Tejler, Kemiska institutionen. Han prisas för sitt arbete med att samordna arbetsmiljöarbetet på Kemicentrum.

Juridiska fakultetens ordförande Sofie Svanberg skakar hand med Patrik Lindskoug.

Juridiska fakultetens kårordförande Sofie Svanberg delade ut Studenternas pris för utmärkta lärarinsatser inom undervisningen till lektor Patrik Lindskoug, Juridiska institutionen.

Samhällsvetarkårens ordförande Rebecka Brorsson skakar hand med Oriana Quaglietta Bernal

Samhällsvetarkårens ordförande Rebecka Brorsson delade ut Studenternas pris för utmärkta lärarinsatser inom undervisningen till lektor Oriana Quaglietta Bernal, Sociologiska institutionen. 

Kalle Schedin hyllas.

Louise Pierce delade ut stipendium ur Karin Dahlgren Minnesfond till fil stud Kalle Schedin.